Vitrine frigorifice orizontale semiventilate?

Ştiri
     Au apărut pe piață vitrinele frigorifice orizontale semiventilate. Din punct de vedere tehnic este o noțiune fără sens.
 
     La vitrinele frigorifice orizontale cu agregat frigorific încorporat, laminarea agentului frigorific este realizată cu tub capilar. Tubul capilar având secțiune constantă nu poate să se autoregleze. Din această cauză încărcătura de agent frigorific a instalației frigorifice este fixă și stabilă în funcție de capacitatea acesteia. Pentru a funcționa bine, capacitatea frigorifică a agregatului frigorific trebuie să fie strict corelată cu capacitatea evaporatorului. Vitrina frigorifică semiventilată este de fapt o vitrină cu răcire statică (evaporator așezat sub blatul de lucru), la care în spațiul de depozitare sunt montate unu sau două ventilatoare care pot fi pornite sau oprite de la un buton. Jetul de aer nefiind dirijat, viteza de recirculare a aerului este foarte mare și conduce la deshidratarea rapidă a produselor.
 
     Dar sunt și probleme tehnice. Dacă aerul se trece forțat prin evaporator cu o anumită viteză, în funcție de valoarea acesteia capacitatea frigorifică a evaporatorului crește.
De exemplu: la evaporatoarele dotate cu ventilator și folosite la camerele frigorifice, capacitatea frigorifică este de 6 ori mai mare decât capacitatea blocului de evaporator fără ventilatoare.
 
Se pune întrebarea: La vitrinele semiventilate cum s-a stabilit capacitatea frigorifică a agregatului?
 
     Dacă s-a dimensionat pentru varianta cu răcire statică, atunci agregatul devine suprasolicitat în varianta cu ventilație. Dacă s-a dimensionat pentru varianta ventilată atunci în cazul opririi ventilatoarelor agregatul devine supradimensionat. Acest lucru conduce la aspirație accentuată, temperatura evaporatorului scade mult, apare fenomenul de înghețare a acestuia datorită deshidratării accentuate a mărfurilor expuse.
 
     Să nu vă lăsați păcăliți cu aceste vitrine semiventilate. Achiziționați ori vitrină cu răcire statică ori vitrină cu răcire ventilată.
 
     Noi în cei 18 ani de când lucrăm în domeniul frigului comercial și industrial am vândut câteva mii de vitrine frigorifice orizontale, iar procentul celor cu răcire statică este sub 1%. Clienții noștri, prin recomandările primite de la noi, sunt foarte mulțumiți de vitrinele achiziționate.
 
Înapoi
Eurato S.A. © 2019 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb