Vitrină frigorifică cu răcire statică sau ventilată?

Ştiri
     Pentru carne proaspătă (crudă) și preparatele din carne trebuie să utilizați neapărat vitrine frigorifice orizontale profesionale, cu ventilație moderată. La aceste vitrine evaporatorul este așezat în partea frontală a vitrinei sub tăvile de expunere. Jetul de aer este astfel dirijat încât viteza de recirculare a acestuia este redusă de 1/3 din viteza realizată de vitrinele neprofesionale. Astfel marfa rămâne proaspătă și se obține o suprafață de expunere mai mare fiindcă evaporatorul nu este așezat sub blatul de lucru ca la vitrinele statice.
         În cazul vitrinelor cu ventilație moderată temperatura din ele este uniformă, iar fluctuațiile de temperatură datorită ciclurilor de oprire ale agregatului frigorific sunt mai mici.
 
      În general instalația frigorifică a vitrinelor ieftine este subdimensionată. Producătorii acestor vitrine ascund această deficiență și să scape de răspundere, specifică în documentație temperatura ambiantă de (+16 ÷ +25°C), caz în care în vitrină se realizează (+1 ÷ +10°C). Acest lucru înseamnă că atunci când temperatura ambiantă este +25°C în vitrină veți avea +10°C. Dvs. aveți nevoie de +1°C în vitrină și în cazul când în magazin sunt +25°C. Intervalul de (+1 ÷ +10°C) reprezintă fluctuația de temperatură permisă în vitrină în timpul ciclului de funcționare care cuprinde și perioadele de decongelare.
     Agregatul vitrinei funcționează până la realizarea temperaturii programate de +1°C, pe urmă se oprește și în funcție de diferența de temperatură reglată pornește din nou. Diferența de temperatură de obicei este +2°C. Numai în timpul perioadelor de decongelare este permisă creșterea temperaturii până la +10°C  dar în produs temperatura nu trebuie să depășească +7°C. Pentru a controla acest proces, vitrinele frigorifice de calitate sunt dotate cu un senzor care urmărește temperatura în vitrină în timpul decongelării și când sesizează că temperatura a crescut nepermis, oprește decongelarea și pornește agregatul frigorific pentru a evita supraîncălzirea produselor.
 
     Vitrinele frigorifice orizontale sunt destinate prezentării produselor refrigerate, nu păstrării permanente a acestora.
      Nu utilizați vitrina frigorifică orizontală pentru depozitarea produselor în timpul nefuncționării magazinului. Mărfurile perisabile sunt mult mai bine păstrate în dulapuri frigorifice, minicamere frigorifice sau frigidere închise.
     Puteți reduce astfel pierderea prin deschidratarea produsului și consumul de enrgie electrică. Când se termină programul magazinului scoateți marfa din vitrină, introduceți-o în unul din utilajele enumerate mai sus și opriți funcționarea vitrinei. Dimineața înainte să deschideți magazinul porniți vitrina, lăsați să funcționeze aproximativ o jumată de oră, după care o încărcați cu produse.
 
Înapoi
Eurato S.A. © 2019 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb