Informații Utile

Ştiri
    În ultima perioadă, mai ales de când s-a instalat criza, mulți au tendința să ia decizia după prețul cel mai mic, acest criteriu de alegere fiind dezastruos. Pe piață există foarte multe tipuri de vitrine orizontale, unele mai ieftine decât celelalte.
 
     În cazul achiziționării vitrinelor frigorifice orizontale trebuie luate în considerare următoarele:
  • raportul preț/calitate
  • destinația vitrinei în funcție de produs
  • condițiile de exploatare
     Cerința principală a unei vitrine frigorifice este să realizeze temperatura necesară, prescrisă de producători pentru produsele expuse în ea.
     Temperatura realizată trebuie verificată si cu un termometru independent. La alegera vitrinei să nu vă bazați numai pe temperatura afișată de termometrul vitrinei, instalat de producător. Sunt firme care pun senzorul termometrului în apropierea evaporatorului. Zona evaporatorului fiind zona cea mai rece a vitrinei, termometrul nu va arăta temperatura reală din vitrină, ci a zonei evaporatorului. Mai ales în timpul verii veți avea surpriza că marfa se strică, deși termometrul arată temperatură apropiată de 0°C. Dacă măsurați temperatura reală veți constata că de fapt în vitrina așa zisă și cumpărată ”frigorifică” sunt (+12 ÷ +15°C).
     După punerea în funcțiune a vitrinei frigorifice, împreună cu technicienii furnizorului cu un termometru separat verificați temperatura realizată de vitrină. Între valoarea indicată de termometrul vitrinei frigorifice și cea arătată de termometrul dvs. nu trebuie să fie diferență mai mare de 1÷2°C. Astfel vă puteți convinge dacă senzorul termometrului este așezat în zonă corectă.
 
     Este important ca izolarea corpului vitrinei să fie realizată cu spumă poliuretanică de o grosime de minim 50 mm. Altfel pierderile de frig prin pereți vor fi mari și veți plăti mult mai mult pentru energia electrică.
     Temperatura dorită în vitrină trebuie reglată în funcție de natura produselor prezentate.
     Trebuie să luați în considerare că fiecare grad C în plus față de temperatura cerută produsului reprezintă un consum de energie mai mare cu aproximativ 6%.
Exemplu: dacă este recomandat să păstrați produsul la temperatură de +4 °C nu trebuie să reglați vitrina la +1°C. Această observație este adevărată în cazul tuturor instalațiilor frigorifice, astfel puteți avea o importantă economie de energie electrică și veți prelungi și durata de viață a utilajelor frigorifice.
 
     Pentru a reduce costurile de exploatare evitați: expunerea vitrinelor la bătaia directă a razelor solare, așezarea vitrinelor în direcția jetului de aer al instalațiilor de climatizare, montarea de ventilatoare deasupra vitrinei. Încercați să păstrați în magazin o temperatură de +25°C și o umiditate relativă de 60%.
     Dacă nu puteți asigura aceste condiții atunci achiziționați vitrine frigorifice orizontale dotate cu condensator tropicalizat (are capacitate mai mare). Trebuie să luați în considerare însă faptul că datorită temperaturii ridicate din magazin veți pierde și clienți și mărfurile sensibile (exemplu: ciocolata se topește pe raft la peste +25°C). Dacă aveți posibilitate, pentru a asigura un climat plăcut și a reduce și consumul de energie electrică, cereți montarea agregatului frigorific al vitrinei în afara incintei magazinului.
 
Nu uitați!
 Indiferent de tipul utilajului frigorific, în vederea măririi duratei de viață, trebuie respectate instrucțiunile de utilizare și de întreținere recomandate de către furnizori.
 
Concluzie: Dacă achiziționați vitrine ieftine vă bucurați o singură dată - în momentul cumpărării.
 Un proverb chinezesc spune: ”O afacere reușită este atunci când ambele părți zâmbesc.”
 
Înapoi
Eurato S.A. © 2019 Toate drepturile rezervate. Developer: Maxweb